Emúlzió

A termelésben megoldandó feladat:

A modern, nagyon produktív feldolgozó- gyártógépeknél a termelési leállások óriási költségeket okoznak.

A mechanikus megmunkálás által okozott finom kopás (iszap) a szerszámok nagymértékű kopásához vezet. Ezeknél a gyártói folyamatoknál alapvető fontosságú a hűtő kenőanyagok (hűtő-kenő folyadékok) tisztítása, jó kondícióban tartása.

Megvan a megoldás:

Centrifugáink biztosítják a kenőanyagok optimális állapotát (hűtő-kenő folyadékok):
Az STA szeparátorok a szilárd és folyékony anyagok szétválasztását a centrifugális erőhatás elvén valósítják meg, mely által a technológiai folyadékok kiválóan újrahsznosíthatóak.Ű
Még a nem szűrhető közegekből is megbízhatóan el lehet távolítani a részecskéket, illetve a folyékony szennyeződéseket, egyéb fogyóeszközök használata nélkül.
A centrifuga dob eygségének a belsejében a leválasztott szilárd anyag állaga száraz és jól elkülönített a folyadékoktól.
A centrifugális elven működő szeparátorok könnyen integrálhatók, és viszonylag kompakt rendszerek, amelyek különféle felhasználási célra alkalmasak.
A jól szeparált, alacsony víztartalmú idegen olaj, könnyen eltávolítható, mint használt olaj.

 • A felúszó, illetve enyhén emulgálódott idegen olaj problémamentes leválasztása által az emulzió élettartama jelentősen meghosszabbítható. Amelynek eredménye a kevesebb lerakódás a gépeken és vezetékeken és a habzás is megelőzhető.
 • Az emulzió nem választódik szét, tehát a hűtő-kenő anyag az emulzióban marad és ezáltal az emulzió tulajdonságai megmaradnak.
 • A szeparálás hatásfoka stabil és állandó, még abban az esetben is, ha a hűtő-kenő folyadék idegen olaj ingadozik 0 - 30%. Nincs szükség folyamatos finom és időigényes beállításokra.
 • A szilárd anyagok és az idegen olaj elválasztása egy folyamattal megoldható
 • A lelválasztott idegen olaj koncentrációja 90 - 99%
 • A színesfémek könnyen eltávolíthatóak

A baktériumok fertőzések és gombák előfordulása rohamosan csökken a fyoladék szellőztetése által

 • Az emulzió élettartama 3-10-szeresére hosszabodik, ami jelentős költség megtakarítást eredményez
 • Az idegen olaj és a szilárd szennyező anyagok elválasztása az emulziótól a háromfázisú centrifugával vagy a Skimmy olajleválasztóval lehetséges.
 • A szilárd anyagok elválasztása a kétfázisú centrifugával egyszerűen és könnyedén megoldható.
 • A magas sebességgel centrifugált és ezáltal teljesen száraz és szilárd anyagok(szabadalmaztatott) hulladék kezelő cégek által könnyen ártalmatlaníthatóak. Ezáltal nagymértékben csökken a veszélyes hulladékok mennyisége.
 • A centrifugák opcionálisan szívóegységgel is felszerelhetőek, hogy a hűtő-kenő folyadékot a megmunkálógép tartályából kiszívják és a tartályban lévő hűtő-kenő folyadékot tisztán tartsák.

 

Ipari Technológiák logo
KOVAHOF Kereskedelmi Kft.
1144 Budapest, Gvadányi u. 13. 1/B
Mobile: +36 20 468 2834
Fax: +36 1 220 3819
E-mail: info@iparitechnologiak.hu