Olaj szeparátor

Értékeljük a vizet

Az ipar az édesvíz globális felhasználásának 5-10% -át teszi ki - ez az arány lényegesen nagyobb az Egyesült Államokban. Az „Egy víz” növekvő perspektívája annak, hogy minden víznek van értéke és fenntartható, egyedi és integrált módon kell kezelni. Az Egyesült Vízszövetség által közzétett One Water Roadmap hangsúlyozza, hogy minden ágazatnak együtt kell működnie az élet legfontosabb erőforrásainak - különösen az iparnak - megmentése érdekében.

A szeparáláson alapuló olaj-víz elválasztási technológia segíti a feldolgozóipart az egész világon, hogy csökkenjen a szennyvíz kibocsájtás (legalább a felére). Az ipari olajlemosási eljárásokban az idegen olaj gyors eltávolításával a mosófolyadékokat, legalább kétszer olyan hosszú ideig használhatják. Az innovatív, idegen olaj elválasztási technológiák nemcsak a felhasznált víz, hanem a felhasznált kémiai anyagok  mennyiségét, illetve az energia és a karbantartások miatti leállások számát is csökkenti. A tisztább mosószer, tisztább és jobb minőségű termékeket biztosít a gyártási folyamat végén.

Az általunk ajánlott megoldás, robusztus, mégis egyszerű termék, amely mechanikailag nemcsak az olajat és a vizet képes mechanikailag szétválasztani, hanem bármilyen két, különböző sűrűségű folyadékot képes elválasztani egymástól.

Ugyannak az elvnek az alapján, amellyel a repülőgépek repülnek, a sűrűbb folyadékot húzza egy sor gumi (más néven szárnyak) alá, lehetővé téve a kevésbé sűrű folyadék összegyűjtését a tetején. A kevésbé sűrű folyadék egyre inkább koncentrálódik és újra felhasználásra kerül vagy hulladékgazdálkodási céllal kerül összegyűjtésre.

A fenti folyamattal elválaszthatjuk a legvékonyabb olajréteget is - mint például a szivárványos fényt, amely a parkolóban látszik egy eső után.

ELŐNYÖK

  • Nagy hatékonyság - A szeparátor az olaj 99% -át eltávolítja, perceken belül annak a vízbe juttatása után.
  • Nagyobb áramlás - A nagyobb áramlással történő üzemeltetés kiküszöböli a vezetékek esetleges eltömődését, csökkenti az adott tartályban az ülepedést, és csökkenti az olaj és a víz érintkezési idejét.
  • Folyamatos üzemeltetés - Ez a rendszer folyamatosan működik, fenntartva a mosó, zsírtalanító vagy egyéb olajtartalmú fürdő  olajfilm-mentességét és kiküszöböli a már olajmentes alkatrészekre a szennyező olaj visszarakodását.
  • Távolítsa el a szennyeződést a forrásnál - Minél hosszabb ideig érintkezik az olaj a vízzel, annál több problémát okozhat. Az idő múlásával az olaj lebomlik a vízben és ideális környezetet teremt a baktériumok szaporodásához. A végeredmény egy szagló fekete hulladék, amelynek kezelése roppant nehéz. 

 

Ipari Technológiák logo
KOVAHOF Kereskedelmi Kft.
1144 Budapest, Gvadányi u. 13. 1/B
Mobile: +36 20 468 2834
Fax: +36 1 220 3819
E-mail: info@iparitechnologiak.hu